Prak de 300 gram banaan tot moes in een grote kom. Voeg de geraspte gember, zout, kaneel, en bakpoeder toe en meng alles goed door elkaar.
Klop de eieren los en meng deze door het banaanmengsel. Voeg vervolgens de havervlokken en kokosrasp toe en meng tot een homogeen beslag.
Spatel de stukjes donkere chocolade door het beslag.
Vet een bakvorm in of bekleed deze met bakpapier. Giet het beslag in de vorm.
Snijd de extra banaan in de lengte doormidden en leg deze met de snijkant naar boven op het beslag. Bestrijk lichtjes met wat olie.
Bak het bananenbrood ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt. Serveer lauw of koud.
Tips
Ook lekker in de toaster met wat yoghurt, vers fruit en pindakaas. Je kan het brood ook met minder koolhydraten maken door de havermout te vervangen door amandelmeel.