Bladerdeeg kerstboom gevuld met beenham en emmentaler kaas

Favorieten

30min

Easy

Dit zijn kerstboompjes van bladerdeeg gevuld met beenham en kaas, als de ouders er maar kunnen afblijven haha ! Simpel, lekker en zo klaar.

Dit zijn kerstboompjes van bladerdeeg gevuld met beenham en kaas, als de ouders er maar kunnen afblijven haha ! Simpel, lekker en zo klaar.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

50 g beenham
50 g gemalen emmental kaas
1 vel bladerdeeg van 25cm op 28cm
75 g geraspte parmezaan
Houten dikke stokjes of takjes beuk of hazelaar
Dorure: 1 eierdooier en 1 kl melk gemengd

50 g beenham
50 g gemalen emmental kaas
1 vel bladerdeeg van 25cm op 28cm
75 g geraspte parmezaan
Houten dikke stokjes of takjes beuk of hazelaar
Dorure: 1 eierdooier en 1 kl melk gemengd

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Cutter de beenham (zonder zwoerd) en emmentaler kaas samen tot fijne crumble.

Snij of steek zoveel mogelijk driehoeken uit je bladerdeeg.

Leg de helft ervan op je bakplaat, leg stokje op tot in midden van het lapje deeg.

Besmeer een smal bandje aan de zijkant rondomrond heel lichtjes in met dorure.

Maak ovale platte balletjes van de vulling, leg op het ingesmeerd bladerdeeg, leg daarop de andere helft van de bladerdeeg driehoeken, druk wat aan.

Met vork rondomrond aandrukken.

Bestrijk de boompjes met dorure.

Strooi er de geraspte parmezaan over

Bak 18-20’ aan 175-180°

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.