Calamares
20min
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?600 g pijlinktvis
1 eiwit
1 el geraspte gember
1 el geraspte look
1 el sojasaus
0.5 el rijstazijn
Peper en zout
1 el rijstbloem
1 el maïzena
Fleur de sel
Je winkelwagen is leeg
20min
•Easy
Calamares of gefrituurde inktvis, dit makkelijk tapas recept laat je genieten alsof je op vakantie bent in Ibiza! Lekker met aïoli erbij ;)
600 g pijlinktvis
1 eiwit
1 el geraspte gember
1 el geraspte look
1 el sojasaus
0.5 el rijstazijn
Peper en zout
1 el rijstbloem
1 el maïzena
Fleur de sel
600 g pijlinktvis
1 eiwit
1 el geraspte gember
1 el geraspte look
1 el sojasaus
0.5 el rijstazijn
Peper en zout
1 el rijstbloem
1 el maïzena
Fleur de sel
Snij de pijlinktvis langs 1 kant door zodat je hem kan openplooien en schraap met je mes de slijmen weg. Neem je grootste scherpste mes en geef lichtjes schuine insnijdingen geven, om de 3 à 4 mm, diep genoeg zonder doorsnijden, van begin tot einde. Geef hem een kwartslag en doe dit opnieuw, zodat je over het hele stuk kruiselingse insnijdingen krijgt. Zo krult hij bij het bakken mooi op maar absorbeert ook lekker alle smaken. Snij hem dan in stukken van 5 à 6 cm en leg in een kom.
Voeg eerst alle natte ingrediënten toe en meng goed onder elkaar. Verwarm je frietketel op 180°. Meng er stevig de maïzena en rijstbloem onder en leg één voor een in de olie, bak 3 à 4 min tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en strooi er wat fleur de sel op.
Serveer met wat partjes citroen en aïoli.
Geen extra tips nodig, just enjoy!
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!