Meng de boter onder de melk goed door elkaar.
Giet alle droge ingrediënten in een grote mengkom van je keukenrobot, voeg de melk en zachte boter toe en kneed 5 minuten met de deeghaak. Dek af en laat 1 uur of langer rijzen tot het verdubbelt in massa.
Klop ondertussen alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar.
Bestrooi wat bloem op je werkblad en duw het deeg plat tot een rechthoekige vorm. Rol het deeg gelijkmatig uit tot een rechthoek van 0.5 cm dik.
Smeer de vulling erover uit en strooi er de hazelnoten en de fijngesneden chocoladereep over.
Rol op, neem een touwtje, ga ermee onder het deeg en snijd in 15 schijfjes. (Bekijk dit in de video).
Vet een rechthoekige ovenschotel in en leg de schijfjes erin. Laat opnieuw 1 uur rijzen.
Na het rijzen, smeer de schijfjes in met gesmolten boter.
Bak 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Smelt de chocolade in de room en giet over de rolls als ze nog warm zijn. Smeer open. Laat wat afkoelen en serveer best lauw. Of warm ze opnieuw op in de oven of microgolf.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.