Verwarm de oven voor op 190 °C.
Doe alles voor de bodem in een cutter en mix tot een zanderig geheel. Duw in een taartvorm en bak 12 minuten in de oven op 190 °C. Haal de vorm eruit en laat afkoelen.
Doe de room, het merg van het vanillestokje en het stokje zelf in een kookpan en laat kort koken.
Verwijder het vanillestokje. Voeg er de boter en de chocolade aan toe en laat 5 minuten rusten. Meng dan alles samen en blijf roeren tot het een mooi glanzende, homogene massa wordt.
Giet het chocolademengsel in de afgekoelde taartbodem en laat alles opstijven op een koele plek zoals in de garage. (In de koelkast zal hij te hard worden, dus je zoekt het beste een koele plek.)
Strooi er zoutvlokken over en snijd in repen of stukken.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.