Chutney van rode biet, veenbes en framboos

Favorieten

30min

Easy

Chutney maken klinkt vaak ingewikkeld, maar dit recept voor rode biet-veenbes en frambozenchutney is écht simpel. De combinatie van aardse rode biet, zoetzure frambozen en het zuurtje van de veenbes geeft een verrassend frisse en diepe smaak. Perfect bij elke kaas of charcuterie schotel, of bij pâté tijdens het wildseizoen, om je gerecht dat tikkeltje extra te geven.

Chutney maken klinkt vaak ingewikkeld, maar dit recept voor rode biet-veenbes en frambozenchutney is écht simpel. De combinatie van aardse rode biet, zoetzure frambozen en het zuurtje van de veenbes g ...
Meer lezen

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4

Chutney
1 grote rode ui
250 g gekookte rode bieten
250 g veenbessen diepvries of vers
150 g diepvriesframbozen
2 el honing
3 el crème de cassis
1 el xeresazijn
3 el zachte olijfolie
2 takjes tijm
Peper en zout naar smaak


1 grote rode ui
250 g gekookte rode bieten
250 g veenbessen diepvries of vers
150 g diepvriesframbozen
2 el honing
3 el crème de cassis
1 el xeresazijn
3 el zachte olijfolie
2 takjes tijm
Peper en zout naar smaak

Leaf
Make it veggie!

Dit recept is volledig vegetarisch. Voor een vegan versie vervang je de honing door agavesiroop of ahornsiroop.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snijd de rode ui fijn en fruit deze in de olijfolie op middelhoog vuur tot ze zacht en goudbruin is. 

Blus met de xeresazijn en de crème de cassis en laat kort inkoken. 

Snijd ondertussen de rode bieten in fijne brunoise (kleine blokjes). 

Voeg de rode bieten, frambozen, en honing en tijm toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout. 

Laat het geheel zachtjes sudderen op laag vuur gedurende ongeveer 15 minuten, tot de chutney mooi is ingedikt. Roer af en toe door. 

Schep de chutney in gesteriliseerde potjes, sluit af en laat volledig afkoelen. 

Tips

  • Heerlijk bij een herfstige kaasschotel, pâté of wildgerechten. 
  • Voor een extra kruidige toets kan je wat steranijs of een kaneelstokje mee laten sudderen. 
  • Bewaar je potjes chutney op een koele, donkere plaats. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.