Voorbereiden van de bloemkool: Meng de kurkuma met het citroensap.
Snijd de bloemkolen in roosjes. Verdeel het kurkuma-citroenmengsel over de bloemkoolroosjes en schud goed om alles gelijkmatig te bedekken.
Plaats de bloemkool in de Cookeo en gebruik de stoomfunctie om de roosjes te stomen. Laat de Cookeo de stoomtijd berekenen op basis van het gewicht van de bloemkool.
Bereiden van de dahl: Kies de ‘bruinen’-functie van de Cookeo. Voeg de olie, fijngehakte ui, knoflook en gember toe en bak tot ze zacht zijn.
Voeg de kurkuma, komijn, chilipoeder en zout toe, en bak kort mee om de smaken te boosten.
Voeg de coraallinzen, tomatenblokjes, kokosroom en het water toe en meng alles goed door elkaar.
Sluit de Cookeo en stel in op de snelkookfunctie voor 5 minuten.
Open de Cookeo, voeg de gestoomde bloemkool toe en meng alles goed door elkaar. Houd eventueel wat bloemkoolroosjes opzij als garnituur.
Serveren: Schep de dahl in diepe kommen en garneer met verse koriander, een lepel yoghurt of zure room, en een paar bloemkoolroosjes.
Serveer met warm naanbrood aan de zijkant.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.