Easy burger taco’s

Favorieten

35min

Easy

Met het maken van burger taco’s geven we een creatieve draai aan het traditionele hamburgerconcept. We combineren de sappige vulling van een hamburger met de knapperige charme van een tortilla, gevouwen in de vorm van een taco. Dit recept is verrassend eenvoudig en perfect als comfort food voor het hele gezin. Het is ideaal om de week mee te starten of om een taco-feestje te houden met vrienden. Vergeet niet om mijn bijpassende cocktails te checken die het geheel compleet maken.

Met het maken van burger taco’s geven we een creatieve draai aan het traditionele hamburgerconcept. We combineren de sappige vulling van een hamburger met de knapperige charme van een tortilla, gevouw ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Gehakt mengeling:
400g rundsgehakt
400g varkensgehakt
Peper en zout
Boter om te bakken
16 tortilla’s (10cm diameter)
1 ijsbergsla
4 grote zoetzure augurken
300g gemalen cheddarkaas
1 rode ui

Saus:
4 el verse mayo
3 el ketchup
2 el zachte mosterd

Gehakt mengeling:
400g rundsgehakt
400g varkensgehakt
Peper en zout
Boter om te bakken
16 tortilla’s (10cm diameter)
1 ijsbergsla
4 grote zoetzure augurken
300g gemalen cheddarkaas
1 rode ui

Saus:
4 el verse mayo
3 el ketchup
2 el zachte mosterd

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snijd de ui in brunoise, de sla in fijne reepjes en de augurk in sneetjes.

Meng de ingrediënten voor de saus.

Meng het gehakt en vorm 16 balletjes. Druk ze plat op de tortilla’s.

Smelt boter in een pan en bak de gehakt-tortilla’s met de vleeskant naar beneden tot ze mooi bruin zijn. Draai om, voeg kaas toe en dek af om de kaas te laten smelten.

Leg ze op een plank, beleg met sla, augurk, saus en afgewerkt met ui.

Vouw ze dicht en geniet ervan.

Bak de rest op dezelfde manier.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.