Easy peasy pasta met truffel

Favorieten

20min

Easy

Een eenvoudig en smaakvol pastarecept met romige zure room en truffel. Binnen 20 minuten klaar, ideaal voor een luxe maaltijd zonder moeite.

Een eenvoudig en smaakvol pastarecept met romige zure room en truffel. Binnen 20 minuten klaar, ideaal voor een luxe maaltijd zonder moeite.
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

400 g pasta naar keuze
fijn zout
250 g zure room
zwarte peper van de molen
fleur de sel
1 truffel
1 pollepel kookvocht van de pasta

400 g pasta naar keuze
fijn zout
250 g zure room
zwarte peper van de molen
fleur de sel
1 truffel
1 pollepel kookvocht van de pasta

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Zet een grote kookpan met water en flink wat zout op het vuur. Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking al dente. Houd wat kookvocht opzij en giet af.

Giet de pasta weer in de pan en voeg de zure room toe. Roer goed. Zodra de room te dik en te plakkerig wordt, voeg je wat kookvocht toe. Kruid met peper en fleur de sel.

Schep in een schaal en rasp de truffel erover. Je mag zelfs aan tafel nog kookvocht blijven toevoegen als het te plakkerig wordt.

Tips

Je kunt een deel van je truffel er al door mengen, maar ik doe die het liefst à la minute erbovenop. Het lijkt dan ook gewoon meer. 🙂 De zure room vervang ik soms ook door gewoon twee klontjes verse boter afkomstig van mijn boerinneke Jeanne. Nog simpeler, maar jongens toch zo genieten! En nee, hier gaat geen Parmezaanse kaas bij. Laat de smaak van de truffel maar shinen!

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.