Appelframbozenkaramel: Verwarm je pan op middelhoog vuur. Smelt de suiker zonder vetstof tot een goudbruine karamel. Voeg de boter toe en roer goed. Voeg de brunoise van appel toe, laat even meestoven, en voeg dan de bevroren frambozen en een snuifje zout toe. Laat nog enkele minuten zachtjes koken tot een fruitige karamel. Zet opzij.
Opgeklopte honingboter: Klop de zachte boter met de honing, pumpkinspice en het snuifje zout tot een luchtige, romige massa.
Fluffy pannenkoeken: Splits de eieren. Meng bloem, maïzena, bakpoeder en zout in een kom. Voeg de eidooiers toe samen met de melk en een squeeze citroensap. Meng tot een glad beslag. Klop het eiwit stijf met de suiker tot het glanst en pieken vormt. Spatel dit in twee keer luchtig onder het beslag.
Bakken: Verhit wat kokosolie in een pan op matig vuur. Schep met een ijsschep dikke porties in de pan. Voeg een klein lepeltje water toe, dit stoomt de pannenkoeken mooi luchtig. Dek af met een deksel. Na 2 minuten draaien en nog eens een lepeltje water toevoegen. Laat nog 1 minuut verder garen. Laat afkoelen op een rooster.
Afwerking: Stapel de pannenkoekjes met telkens een likje honingboter tussenin. Werk af met warme appelframbozenkaramel en flinterdunne appelschijfjes bovenop en eventueel wat bloemsuiker.
Tips
- Alle componenten kunnen op voorhand gemaakt worden. Warm de pannenkoeken net voor het serveren kort op in de oven op 150°C.
- Gebruik een ijsschep voor perfecte porties en gelijkmatige garing.
- Laat het eiwit goed stevig kloppen (min. 5 minuten) voor luchtige pannenkoeken.
- De honingboter is ook heerlijk op toast of wafels.
- Bewaar restjes van de karamel in een potje: perfect op yoghurt of havermout.