Fluffy pannenkoek cakes met appel-frambozenkaramel

Favorieten

45min

Medium

Deze luchtige, fluffy pannenkoeken zijn écht feest op je bord. De opgeklopte pumpkinspice honingboter smelt zalig tussen elke pancake en de warme appelframbozenkaramel maakt het helemaal af. Ideaal voor een brunch met gasten of een zoete afsluiter tijdens de feestdagen. Met gewone ingrediënten iets super nice op tafel zetten is toch de max! Ik maak dit graag in mijn Ingenio-pannen – die kunnen van het vuur in de oven, nemen weinig plaats in want passen in elkaar en het handvat klik je er gewoon aan en af wanneer het je past, love it!

Deze luchtige, fluffy pannenkoeken zijn écht feest op je bord. De opgeklopte pumpkinspice honingboter smelt zalig tussen elke pancake en de warme appelframbozenkaramel maakt het helemaal af. Ideaal vo ...
Meer lezen

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

Fluffy pannenkoeken 
2 koude eieren 
30 ml melk
30 g bloem 
1 eetlepel maïzena 
1 theelepel bakpoeder 
30 g suiker 
Een squeeze citroensap 
Een snuifje zout 
Kokosolie (om in te bakken) 
1 eetlepel water per bakbeurt 

Appelframbozenkaramel 
65 g boter 
80 g fijne suiker 
2 appels (in fijne brunoise gesneden) 
100 g diepvriesframbozen 
Een snuifje zout 

Opgeklopte pumpkinspice honingboter 
80 g zachte boter 
80 ml honing 
1 kl pumpkinspice 
Een snuifje zout 

Afwerking 
1 extra klein appeltje
(in flinterdunne schijfjes gesneden met mandoline) 

 
2 koude eieren 
30 ml melk
30 g bloem 
1 eetlepel maïzena 
1 theelepel bakpoeder 
30 g suiker 
Een squeeze citroensap 
Een snuifje zout 
Kokosolie (om in te bakken) 
1 eetlepel water per bakbeurt 

 
65 g boter 
80 g fijne suiker 
2 appels (in fijne brunoise gesneden) 
100 g diepvriesframbozen 
Een snuifje zout 

 
80 g zachte boter 
80 ml honing 
1 kl pumpkinspice 
Een snuifje zout 

 
1 extra klein appeltje
(in flinterdunne schijfjes gesneden met mandoline) 

Leaf
Make it veggie!

Het recept is van nature vegetarisch.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Appelframbozenkaramel: Verwarm je pan op middelhoog vuur. Smelt de suiker zonder vetstof tot een goudbruine karamel. Voeg de boter toe en roer goed. Voeg de brunoise van appel toe, laat even meestoven, en voeg dan de bevroren frambozen en een snuifje zout toe. Laat nog enkele minuten zachtjes koken tot een fruitige karamel. Zet opzij.

Opgeklopte honingboter: Klop de zachte boter met de honing, pumpkinspice en het snuifje zout tot een luchtige, romige massa.

Fluffy pannenkoeken: Splits de eieren. Meng bloem, maïzena, bakpoeder en zout in een kom. Voeg de eidooiers toe samen met de melk en een squeeze citroensap. Meng tot een glad beslag. Klop het eiwit stijf met de suiker tot het glanst en pieken vormt. Spatel dit in twee keer luchtig onder het beslag.

Bakken: Verhit wat kokosolie in een pan op matig vuur. Schep met een ijsschep dikke porties in de pan. Voeg een klein lepeltje water toe, dit stoomt de pannenkoeken mooi luchtig. Dek af met een deksel. Na 2 minuten draaien en nog eens een lepeltje water toevoegen. Laat nog 1 minuut verder garen. Laat afkoelen op een rooster.

Afwerking: Stapel de pannenkoekjes met telkens een likje honingboter tussenin. Werk af met warme appelframbozenkaramel en flinterdunne appelschijfjes bovenop en eventueel wat bloemsuiker.

Tips

  • Alle componenten kunnen op voorhand gemaakt worden. Warm de pannenkoeken net voor het serveren kort op in de oven op 150°C. 
  • Gebruik een ijsschep voor perfecte porties en gelijkmatige garing. 
  • Laat het eiwit goed stevig kloppen (min. 5 minuten) voor luchtige pannenkoeken. 
  • De honingboter is ook heerlijk op toast of wafels. 
  • Bewaar restjes van de karamel in een potje: perfect op yoghurt of havermout. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.

In samenwerking met:Partner logo