Funky hamburgers en marshmallowlimonade met Grace

Favorieten

limonade: 5min hamburger: 25min

Easy

Ontdek ons unieke recept voor funky hamburgers en marshmallowlimonade. De oogjes van de kindere beginnen direct te stralen!

Ontdek ons unieke recept voor funky hamburgers en marshmallowlimonade. De oogjes van de kindere beginnen direct te stralen!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 6P

Marshmallowlimonade:
10 marshmallows
10 aardbeien
2 snuifjes vanillesuiker of 1 vanillestokje
sap van 2 citroenen
200 ml ice tea perzik of spuitwater
50 ml suikersiroop

Burgers :
6 zachte grote hamburgerbroodjes
6 grote kippenhamburgers
verse mayo
3 geraspte wortels
2 grote zoetzure augurken in langwerpige schijfjes
48 kleine mozzarellaballetjes
48 kappertjes

Gegrilde maïskolven met kaas :
6 st versemaïs, 10 min gaar gekookt
olijfolie
parmezaankaas

10 marshmallows
10 aardbeien
2 snuifjes vanillesuiker of 1 vanillestokje
sap van 2 citroenen
200 ml ice tea perzik of spuitwater
50 ml suikersiroop

6 zachte grote hamburgerbroodjes
6 grote kippenhamburgers
verse mayo
3 geraspte wortels
2 grote zoetzure augurken in langwerpige schijfjes
48 kleine mozzarellaballetjes
48 kappertjes

6 st versemaïs, 10 min gaar gekookt
olijfolie
parmezaankaas

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Bereidingswijze Marshmallowlimonade

  • Marshmallows, aardbeien, vanillesuiker, suikersiroop en citroensap 3 minuten blenden. Giet de limonade in een glaasje met ijs en werk af met ice tea en een marshmallow uit het kampvuur.

Bereidingswijze Burgers

  • Gegrilde maïskolven met kaas. Masseer de maïskolven met olijfolie en gril ze goudbruin. Overstrooi ze met de parmezaankaas
  • Burgers: Bak de burgers op de plancha gaar.
  • Maak oogjes van mozzarellabolletjes en kappertjes. Steek de kappertjes op een prikkertje en steek ze door de mozzarellabolletjes. Rasp de wortel voor het haar. Je kan dit ook met een dunschiller doen zoals grace het doet.
  • Gril de broodjes crispy. 1 minuut aan elke kant.

Afwerking

  • Broodjes insmeren met mayonaise. Burger erop leggen, nu 4 schijfjes augurk dwars leggen voor het tongetje, de geraspte wortel voor het haar. Deksel van het broodje erop leggen en de oogjes aan elke tong erop prikken. De burger in vier snijden: hallo funky monstertjes. 🙂
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.