Lookbrood: Snijd de bovenkant van de knoflookbol af, besprenkel met een eetlepel olijfolie, peper en zout. Wikkel in aluminiumfolie en bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C. Laat afkoelen. Knijp de knoflook uit in een kommetje, kruid met peper en zout, voeg olijfolie toe en plet goed.
Smeer dit mengsel op het in sneetjes gesneden stokbrood van 4 op 4cm, strooi er rozemarijn over en rasp de Parmezaanse kaas erboven. Bak 6-7 minuten goudbruin.
Geitenkaas balletjes: Snijd de rode ui, abrikozen en jonge uien fijn. Meng ze in een kom met de geitenkaas, peper en zout. Meng alles goed door elkaar.
Schep met een koffielepel porties uit om balletjes van ongeveer 3cm diameter te maken. Rol er balletjes van.
Strooi de geroosterde amandelschilfers, grof gehakte pecannoten, pistachenoten op een plaat. Rol de balletjes hierin tot ze volledig bedekt zijn.
Zet op de lookbroodjes en steek er een prikkertje door met een stukje abrikoos en een takje tijm. Druppel honing over de geitenkaas balletjes.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.