Gemarineerde verse ansjovis

Favorieten

15min

Easy

Frisse gemarineerde ansjovis met limoenzeste, kappertjes en rozemarijn. Een licht voorgerecht, klaar in 15 minuten!

Frisse gemarineerde ansjovis met limoenzeste, kappertjes en rozemarijn. Een licht voorgerecht, klaar in 15 minuten!
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 2P

200 g verse ansjovisfilets 4 el olijfolie Zeste van limoen 1 limoen Een handvol kappertjes 50 g ingemaakte rode ui Peper 2 takjes rozemarijn

200 g verse ansjovisfilets 4 el olijfolie Zeste van limoen 1 limoen Een handvol kappertjes 50 g ingemaakte rode ui Peper 2 takjes rozemarijn

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Leg de ansjovisfilets open op een schotel.

Maak in een kommetje een vinaigrette met olijfolie, zeste van limoen en limoensap.

Giet dit over de ansjovis en werk af met kappertjes en ingemaakte rode ui.

Kruid met peper, niet met zout. De ansjovis is op zich al zout genoeg.

Rits de rozemarijn van de takjes en strooi over de ansjovis.

Tips

Serveer de ansjovis met knapperig geroosterd brood om de smaken optimaal te laten uitkomen. Een droge witte wijn, zoals een frisse Sauvignon Blanc, past perfect bij dit gerecht.

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.