Gepekelde winterknolletjes

Favorieten

20min

Easy

Gepekelde winterknolletjes. Ik hou van iets krokant en een beetje zoetzurig bij mijn gerechten. Ontdek het volledige recept hier!

Gepekelde winterknolletjes. Ik hou van iets krokant en een beetje zoetzurig bij mijn gerechten. Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 8P

Ingrediënten winterknolletjes (8 personen)
3 raapjes
2 koolrabies
6 aardperen
2 boterrapen
2 peterseliewortels
1 bot radijsjes

Ingrediënten dressing
6 el appelazijn
1 el mosterdzaad
4 el Mirin
pezo


6 el appelazijn
1 el mosterdzaad
4 el Mirin
pezo

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Bereidingswijze groenten

  • Schrob de groenten en laat de steeltjes eraan.
  • Snijd alle groenten, behalve de radijs, in 4 of 6 zodat je stukken van ongeveer gelijke grootte hebt.
  • Stoom ze samen al dente en laat afkoelen.
  • Was de radijsjes, laat de staartjes en het steeltje eraan en snijd ze doormidden.

Bereidingswijze dressing

  • Plet het mosterdzaad in de vijzel.
  • Meng met de appelazijn, Mirin, peper en zout in een grote kom.
  • Voeg de radijsjes en de gestoomde, afgekoelde groenten toe en schud op.
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.