Gezonde, zelfgemaakte speculoospasta

Favorieten

5min

Easy

Fan van speculoospasta, maar liever een gezonde versie zonder geraffineerde suiker en palmolie? Dan is dit recept zeker iets voor jou. Met slechts enkele ingrediënten maak je een smeuïge, licht zoete pasta die heerlijk is op brood, pannenkoeken of door je yoghurt. Extra lekker met de nootachtige smaak van amandelboter. Heerlijk in een biscoff latte bijvoorbeeld!

Fan van speculoospasta, maar liever een gezonde versie zonder geraffineerde suiker en palmolie? Dan is dit recept zeker iets voor jou. Met slechts enkele ingrediënten maak je een smeuïge, licht zoete ...
Meer lezen

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 1 potje (250ml)

Speculoospasta
250 g amandelboter (of een andere notenboter naar keuze)
2 el ahornsiroop
80 ml water
1 snuif fleur de sel
1 a 2 tl speculaaskruiden naar smaak
1l vanille-essence


250 g amandelboter (of een andere notenboter naar keuze)
2 el ahornsiroop
80 ml water
1 snuif fleur de sel
1 a 2 tl speculaaskruiden naar smaak
1l vanille-essence

Leaf
Make it veggie!

Dit recept is volledig vegetarisch én vegan.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Doe de amandelboter, ahornsiroop, fleur de sel en eventueel speculaaskruiden in een kommetje of keukenmachine.

Mix of roer alles goed door tot je een gladde, romige pasta hebt. (Voeg je water toe tot gewenste dikte)

Schep in een afsluitbaar potje en bewaar op een koele, donkere plaats of in de koelkast.

Tips

  • Voeg wat extra speculaaskruiden toe voor die typische speculoossmaak. 
  • Voor een luchtigere textuur kan je een scheutje plantaardige melk of kokosolie toevoegen. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.