Groene peperroomsaus
15min
•Next Level
Ingrediënten
Wat heb je nodig?400 ml kalfsfond
1 shot glas cognac
2 el groene peperbolletjes, zonder sap
250 ml room
Snuifje zout
Je winkelwagen is leeg
15min
•Next Level
Een heerlijk klassiek recept: zelfgemaakte groene peperroom saus om bij vleesgerechten te serveren. Ontdek het recept!
400 ml kalfsfond
1 shot glas cognac
2 el groene peperbolletjes, zonder sap
250 ml room
Snuifje zout
400 ml kalfsfond
1 shot glas cognac
2 el groene peperbolletjes, zonder sap
250 ml room
Snuifje zout
Spoel de peperbolletjes en laat ze uitlekken.
Giet het vet uit de pan van je gebakken vlees naar keuze, voeg peperbolletjes toe en deglaceer van het vuur met de cognac, als je wil kan je even flamberen met een brandende lucifer door pan even schuin te houden en die ertegen te houden. Let op: hou je goed achteruit, neem de pan met een handdoek vast en zet dampkap daarvoor uit. Flamberen mag, maar moet niet.
Voeg de kalfsfond en room toe, kruid met snuifje zout en laat alles even inkoken tot de saus de gewenste mooie dikte krijgt. Serveer onmiddellijk bij je vlees.
Geen extra tips nodig, just enjoy!
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!