HALLOWEEN zandkoekjes

Favorieten

2u opstijven + 40 min

Easy

Zandkoekjes blijven nog steeds mega populair! Dit zijn makkelijke koekjes, zonder eieren. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig!

Zandkoekjes blijven nog steeds mega populair! Dit zijn makkelijke koekjes, zonder eieren. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig!

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

300 g bloem
200 g boter op kamertemperatuur
100 g fijne suiker
1tl zout

Toppings:
Kleurstoffen zwart oranje
Fondant suiker of bloemsuiker opgeklopt met wat eiwit en een druppeltje citroen
Sprinkels

300 g bloem
200 g boter op kamertemperatuur
100 g fijne suiker
1tl zout

Kleurstoffen zwart oranje
Fondant suiker of bloemsuiker opgeklopt met wat eiwit en een druppeltje citroen
Sprinkels

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Was je handen.

Doe alle ingrediënten voor de koekjes in een grote kom en kneed met je handen tot je een bal kan vormen, druk platter, pak in in verhoudfolie en laat min 2 u opstijven in de koelkast.

Haal 10 min voor je het deeg wil uitrollen uit de koelkast, rol uit tussen 2 bakpapieren tot ongeveer 0.5 cm dikte, prik er gaatjes in en steek de gewenste vormen uit.

Leg ze voorzichtig op een bakplaat met bakpapier en bak 20 tot 25 min droog op 155°.

Laat afkoelen.

Meng ondertussen de fondant met de verschillende kleurstoffen.

Als je bloemsuiker gebruikt: doe een hoop bloemsuiker in een kom, voeg een el eiwit in en een paar druppels citroensap.

Klop goed op, samen met wat kleurstof.

Versier de koekjes naar hartenlust…

Happy Halloween iedereen!!

Tips

Geen extra tips nodig, just enjoy!

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.