Hummus met venkel-sesam crackers en kruidenolie

Favorieten

15min

Deze hummus met venkel-sesam crackers maak je in een handomdraai en is zo lekker. Ontdek het volledige recept hier

Deze hummus met venkel-sesam crackers maak je in een handomdraai en is zo lekker. Ontdek het volledige recept hier
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal:

Ingrediënten hummus
1 kg voorgekookte gespoelde kikkererwten
sap en zeste van 2 grote citroenen
1 gulzige eetlepel tahin
5 el olijfolie
peper en zout
250 ml kippenbouillon
1 kl lookpoeder (mag ook vers, maar is minder goed verteerbaar)

Ingrediënten kruidenolie
1 tl korianderzaad
1 tl komijn
1 tl venkelzaad
2 kl sesamzaad
1 kl verse tijmblaadjes
1 kl sumakpoeder van zure rode besjes (vind je o.a. bij Pit&Pit)
8 el olijfolie

Ingrediënten versiering
Geef je fantasie de vrije loop en volg de seizoenen. In dit recept gebruikte ik: schijfjes pompoen, appel, komkommer, tomaat, radijs, knolselder, waterkers, olijven en eetbare bloemetjes.


1 kg voorgekookte gespoelde kikkererwten
sap en zeste van 2 grote citroenen
1 gulzige eetlepel tahin
5 el olijfolie
peper en zout
250 ml kippenbouillon
1 kl lookpoeder (mag ook vers, maar is minder goed verteerbaar)


1 tl korianderzaad
1 tl komijn
1 tl venkelzaad
2 kl sesamzaad
1 kl verse tijmblaadjes
1 kl sumakpoeder van zure rode besjes (vind je o.a. bij Pit&Pit)
8 el olijfolie


Geef je fantasie de vrije loop en volg de seizoenen. In dit recept gebruikte ik: schijfjes pompoen, appel, komkommer, tomaat, radijs, knolselder, waterkers, olijven en eetbare bloemetjes.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Bereidingswijze kruidenolie

  • Rooster de koriander, komijn, venkel en sesamzaadjes in een gietijzeren pan tot de sesamzaadjes mooi goudgeel zijn en je keuken geurt naar vakantie.
  • Doe het geheel in een vijzel en laat afkoelen.
  • Voeg tijm, sumakpoeder en olijfolie toe en meng onder elkaar.

Bereidingswijze hummus

  • Doe alles in de cutter en mix tot een homogene massa. Als je het geheel te dik vindt, kun je er extra bouillon bij doen.
  • Schep de hummus op een grote schotel.
  • Maak met een lepel een grote kuil en versier creatief naar hartenlust.
  • De kruidenolie bedien je aan tafel met een zelfverzekerde schwung rondom rond de hummus.
  • Serveer met crackers zoals mijn venkel-sesam crackers.
  • Genieten maar.
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.