Hummus met venkel-sesam crackers en kruidenolie

Favorieten

15min

Deze hummus met venkel-sesam crackers maak je in een handomdraai en is zo lekker. Ontdek het volledige recept hier

Deze hummus met venkel-sesam crackers maak je in een handomdraai en is zo lekker. Ontdek het volledige recept hier
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal:

Ingrediënten hummus
1 kg voorgekookte gespoelde kikkererwten
sap en zeste van 2 grote citroenen
1 gulzige eetlepel tahin
5 el olijfolie
peper en zout
250 ml kippenbouillon
1 kl lookpoeder (mag ook vers, maar is minder goed verteerbaar)

Ingrediënten kruidenolie
1 tl korianderzaad
1 tl komijn
1 tl venkelzaad
2 kl sesamzaad
1 kl verse tijmblaadjes
1 kl sumakpoeder van zure rode besjes (vind je o.a. bij Pit&Pit)
8 el olijfolie

Ingrediënten versiering
Geef je fantasie de vrije loop en volg de seizoenen. In dit recept gebruikte ik: schijfjes pompoen, appel, komkommer, tomaat, radijs, knolselder, waterkers, olijven en eetbare bloemetjes.


1 kg voorgekookte gespoelde kikkererwten
sap en zeste van 2 grote citroenen
1 gulzige eetlepel tahin
5 el olijfolie
peper en zout
250 ml kippenbouillon
1 kl lookpoeder (mag ook vers, maar is minder goed verteerbaar)


1 tl korianderzaad
1 tl komijn
1 tl venkelzaad
2 kl sesamzaad
1 kl verse tijmblaadjes
1 kl sumakpoeder van zure rode besjes (vind je o.a. bij Pit&Pit)
8 el olijfolie


Geef je fantasie de vrije loop en volg de seizoenen. In dit recept gebruikte ik: schijfjes pompoen, appel, komkommer, tomaat, radijs, knolselder, waterkers, olijven en eetbare bloemetjes.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Bereidingswijze kruidenolie

  • Rooster de koriander, komijn, venkel en sesamzaadjes in een gietijzeren pan tot de sesamzaadjes mooi goudgeel zijn en je keuken geurt naar vakantie.
  • Doe het geheel in een vijzel en laat afkoelen.
  • Voeg tijm, sumakpoeder en olijfolie toe en meng onder elkaar.

Bereidingswijze hummus

  • Doe alles in de cutter en mix tot een homogene massa. Als je het geheel te dik vindt, kun je er extra bouillon bij doen.
  • Schep de hummus op een grote schotel.
  • Maak met een lepel een grote kuil en versier creatief naar hartenlust.
  • De kruidenolie bedien je aan tafel met een zelfverzekerde schwung rondom rond de hummus.
  • Serveer met crackers zoals mijn venkel-sesam crackers.
  • Genieten maar.

Tips

Geen extra tips nodig, just enjoy!

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.