Snij ajuin en look fijn, de chorizo in reepjes en het kippenbillenvlees in stukken.
Doe alles in de bakingtray van je airfryer, voeg een lepeltje olijfolie toe, kruid goed met peper en zout roer alles onder elkaar, laat 15 min op 180° C aankleuren, met aanduiding van 2 molentjes, roer eens om.
Voeg er dan alle andere ingrediënten bij, roer nog eens goed om en strijk alles egaal. Alle ingrediënten moeten net ondertstaan in vocht. Zet nu op 180°C , 1 molentje, want we gaan meer slowcooken en laat 30 min verder garen, roer eens om in het midden van de gaartijd.
Snij ondertussen de bieslook fijn, de rest van de chorizo in reepjes en verbrokkel de feta. Serveer uit in kommetjes en werk af met de feta, bieslook en chorizo en roep iedereen aan tafel!
Tips
Je kan de stoofpot afgedekt 2 dagen in de koelkast bewaren. Je kan hem zo ook invriezen. In de koelkast laten ontdooien. Heropwarmen met wat extra bouillon of passata op 120°, af en toe roeren. Het vlees van de billen is bij de stoofpot sappiger dan het borstvlees. Je kan de kip ook vervangen door gehaktballetjes of varkensreepjes. Wil je hem plantaardig maken, bak dan grote portobello paddenstoelen in stukken gesneden aan.