Mosselen met venkel, courgette en pastis
20min
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?1 courgette 1 venkel 4 el olijfolie Peper Zout 1 kg mosselen 10-tal kerstomaatjes 100 ml vloeistof (witte wijn, Hierbas, pastis…)
Je winkelwagen is leeg
20min
•Easy
Dit mosselgerecht met venkel, courgette en een vleugje pastis is perfect als voorgerecht. Serveer met broodjes voor een heerlijk resultaat!
1 courgette 1 venkel 4 el olijfolie Peper Zout 1 kg mosselen 10-tal kerstomaatjes 100 ml vloeistof (witte wijn, Hierbas, pastis…)
1 courgette 1 venkel 4 el olijfolie Peper Zout 1 kg mosselen 10-tal kerstomaatjes 100 ml vloeistof (witte wijn, Hierbas, pastis…)
Groenten voorbereiden: Snijd de courgette in schijfjes en de venkel in dunne reepjes. Verhit de olijfolie in een ruime pan en voeg de groenten toe. Bak ze op middelhoog vuur tot ze zacht beginnen te worden, ongeveer 5-7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Mosselen bereiden: Spoel de mosselen grondig af onder koud water en verwijder eventuele kapotte exemplaren of mosselen die niet sluiten na een tik. Voeg de mosselen toe aan de pan met groenten samen met de kerstomaatjes.
Afmaken met vloeistof: Schenk de gekozen vloeistof (witte wijn, Hierbas of pastis) over de mosselen en groenten. Zet het vuur hoog en laat alles ongeveer 3 minuten koken met een deksel op de pan, totdat de mosselen open zijn.
Serveren: Haal de pan van het vuur zodra alle mosselen open zijn. Serveer direct met warme broodjes om de smaakvolle bouillon mee op te dippen.
Gebruik pastis voor een anijssmaak die goed samengaat met de venkel. Serveer er een frisse salade bij voor een compleet gerecht. Mosselen die na het koken niet open zijn gegaan, kun je beter niet opeten.
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!