Giet je mosselen in een zeef en laat eventueel sap weg. Laat je wasbak vol lopen met koud water, leg mosselen erin, controleer op gebroken schelpen of mosselen die niet meer dicht gaan na het spoelen. Gooi die weg.
Pel en snij de ui in fijne ringen, snij de selder fijn. Voeg een klont boter in één grote pot of 2 kleinere potten met deksel, wat het makkelijkst werkt want je moet opschudden, verdeel daarin ui en selder en laat opbakken, zeef de mosselen en voeg toe, kruid met peper en zout, zet deksel erop. Na 2 minuten schud je op en laat nog 1 min op hoge temperatuur verder garen. Controleer of de mosselen open zijn en zet van het vuur.
Bak de frietjes af. Bak de zeekraal kort en krachtig op in boter met wat peper. Zet alles op tafel en serveer in een diep bord, kies je favoriete toppings.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.