Naked popcorn birthday cake

Favorieten

1u

Wil je zelf aan de slag met naked popcorn birthday cake? Ontdek het volledige recept hier!

Wil je zelf aan de slag met naked popcorn birthday cake? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
SHOP JOUW MOEDERDAG CADEAU

Een heerlijke ontbijtbox vol liefde, de nieuwste Philips airfryer met stoomfunctie of mijn handgemaakte messen uit Thailand?

Shop Now Alle recepten
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal:

Biscuit:

390 g patisseriebloem
200 g kokosbloesemsuiker
200 appelmoes (fijn gemixt)
1tl bakpoeder
1 kl appelazijn
150 ml kokosolie
380 ml water
1 kl vanille extract

Popcorn:

2 el maïskorrels
1 kl kokosolie
snuifje fleur de sel
2 el honing

Cacao icing:

260 g kokosbloesem bloemsuiker (of gewone bloemsuiker)
100 g ongezoete cacaopoeder
50 g zachte kokosolie (niet warm gesmolten)
150 ml water of plantaardige melk

Biscuit:

390 g patisseriebloem
200 g kokosbloesemsuiker
200 appelmoes (fijn gemixt)
1tl bakpoeder
1 kl appelazijn
150 ml kokosolie
380 ml water
1 kl vanille extract

Popcorn:

2 el maïskorrels
1 kl kokosolie
snuifje fleur de sel
2 el honing

Cacao icing:

260 g kokosbloesem bloemsuiker (of gewone bloemsuiker)
100 g ongezoete cacaopoeder
50 g zachte kokosolie (niet warm gesmolten)
150 ml water of plantaardige melk

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Biscuit:

Verwarm de oven voor op 175°.

Doe alle ingrediënten voor de biscuit in een kom en mix 5 min goed door tot een gladde lichte massa.

Giet het beslag in 2 ingevette, bebloemde springvormen.

Bak gedurende 40 min en laat afkoelen op een rooster.

Popcorn:

Verwarm de olie in een hoge pot, roer er de maïskorrels door en plaats het deksel erop. Laat poffen.

Schud de pot regelmatig tijdens het poffen zodat de korrels niet aanbranden.

Meng er de honing en het zout onder en laat afkoelen.

Icing:

Doe alle ingrediënten in een kom en mix 5 min stevig op.

Kleef een eerste laag biscuit vast op een bord met wat icing en besmeer rondom rond met de icing.

Leg er de volgende biscuit op en besmeer opnieuw rondom rond met de icing.

Herhaal dit met de 2 laatste biscuits.

Schraap met een palet het teveel af van de biscuit om een ‘naked ‘ effect te krijgen.

Je kan het ook gewoon laten als je dat verkiest.

Leg de popcorn op een hoopje en druk wat aan.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.