Nuoc Cham Saus
10min
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?3 eetlepels Vissaus
0.5 verse Thaise Chili
2 eetlepels Rietsuiker
6 eetlepels Warm Water
2-3 eetlepels Limoensap
1 teentje Knoflook
Je winkelwagen is leeg
10min
•Easy
Ontdek hoe je thuis authentieke Vietnamese Nuoc Cham Saus maakt. Een perfecte dipsaus of dressing die een frisse, zoetzure smaak toevoegt.
3 eetlepels Vissaus
0.5 verse Thaise Chili
2 eetlepels Rietsuiker
6 eetlepels Warm Water
2-3 eetlepels Limoensap
1 teentje Knoflook
3 eetlepels Vissaus
0.5 verse Thaise Chili
2 eetlepels Rietsuiker
6 eetlepels Warm Water
2-3 eetlepels Limoensap
1 teentje Knoflook
Begin met het oplossen van de rietsuiker in het warme water door het goed te roeren. Verwarm het mengsel indien nodig opnieuw om de suiker volledig te laten oplossen.
Snijd de knoflook en de chili zeer fijn en voeg deze toe aan het suikerwater.
Voeg de vissaus en het limoensap toe en roer het geheel goed door.
Proef de saus en stel de smaak bij naar voorkeur: voor meer pit voeg je extra chili toe, voor meer zoutigheid meer vissaus, en voor een frissere smaak meer limoensap.
Voor een dikkere consistentie van de saus kun je de hoeveelheid suiker iets verhogen. Deze saus is uitstekend geschikt om van tevoren te maken en kan bewaard worden in een afgesloten potje in de koelkast.
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!