Oesters met champagne en witlof
35min
•Next Level
Ingrediënten
Wat heb je nodig?4 kleine witlofstronkjes
200 ml champagne
1 potje zure room
peper van de molen
zout
1 potje zalmeitjes
oesters
Je winkelwagen is leeg
35min
•Next Level
Luxe recept voor oesters in een romige champagnesaus met zalmeitjes en fijn gesneden witlof. Bereid in 35 minuten.
4 kleine witlofstronkjes
200 ml champagne
1 potje zure room
peper van de molen
zout
1 potje zalmeitjes
oesters
4 kleine witlofstronkjes
200 ml champagne
1 potje zure room
peper van de molen
zout
1 potje zalmeitjes
oesters
Neem een kom en zet er een zeef op. Open de oesters boven de zeef en vang het sap en de oesters op. Maak de schelpen schoon. Leg ze op een schaal. Controleer of er aan de oesters geen stukjes van de schaal blijven hangen.
Zeef het sap en voeg er evenveel champagne aan toe. Giet in een steelpan en laat voor de helft inkoken. Kruid met peper en zout en klop er de zure room bij. Laat kort opkoken en neem van het vuur.
Leg de oesters op het laatst even bij de saus en meng ze er voorzichtig door. Verdeel ze in de schelpen op een bord.
Snijd de witlof superfijn en voeg toe aan de saus. Laat 2 minuten koken tot de blaadjes zacht zijn.
Verdeel lepeltjes saus en witlof op de schelpen en werk af met zalmeitjes.
De witlof zou je ook kunnen vervangen door zeer fijn gesneden asperges.
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!