Voorbereiding (avond tevoren): Doe de havermout, melk, dadelsiroop, pumpkin spice en pindakaas in een stevig glas of potje. Roer goed door zodat alles gelijkmatig is gemengd. Dek af en laat het een nachtje in de koelkast staan.
Ochtend: Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron. Haal de havermout uit de koelkast, leg de plakjes banaan bovenop de havermout en giet de gesmolten chocolade eroverheen.
Afwerking: Strooi de gehakte pindanoten bovenop. Zet het glas desgewenst nog 5 minuten terug in de koelkast om de chocolade iets steviger te laten worden voor een ‘krak’ effect wanneer je erin duikt.
Schep door de lagen en geniet van de heerlijke combinatie van smaken en texturen.
Tips
Vervangopties: Heb je geen dadelsiroop? Gebruik een beetje honing of ahornsiroop voor een subtiel zoete smaak. Extra vezels: Voeg een eetlepel chiazaad toe aan het mengsel voor extra vezels en een dikkere textuur. Variatie: Vervang de pumpkin spice eens door kaneel of een vleugje vanille-extract voor een andere smaakbeleving.