Raclette met side dishes
30min
•Easy

Een heerlijke ontbijtbox vol liefde, de nieuwste Philips airfryer met stoomfunctie of mijn handgemaakte messen uit Thailand?
Wat heb je nodig?
180 à 230 g raclette kaas pp: Belgische, Zwitserse, Jura kazen bv…
120 g charcuterie pp: Bacon, grison, rauwe ham, gerookte gedroogde spek… Geen te vette soorten, rauw, gedroogd en gerookt of gekruid zijn ideaal.
Rozemarijnboter:
125 g zachte boter
Sap en zeste van 0.5 citroen
Peper van de molen , fleur de sel
2 el rozemarijn blaadjes fijn gehakt
2 teentjes look geraspt
2 handvol peterselie fijn gesneden
Venkel peer salade:
1 venkel gewassen
2 harde peren gewassen
1 handvol druiven gewassen
4 el appelazijn
2 el neutrale olie bv koolzaadolie
Zwarte peper molen
Fleur de sel
1 handvol okkernoten fijn gesneden
1 sjalot in ringen gesneden
1 bakje kleine witte paddenstoelen in schijven gesneden
1 grote ui in fijne ringen gesneden
3 à 4 stronkjes witloof in reepjes gesneden
Uitjes en augurken
500 g vastkokende aardappeltjes, krieltjes gestoomd
Gepekelde komkommer (recept)