Scampi met Look in Romige Saus met Tagliatelle

Favorieten

25min

Easy

Een klassieker die altijd scoort! Scampi’s in een romige looksaus, feestelijk geserveerd met tagliatelle. De saus kun je eenvoudig op voorhand maken; op het moment zelf kook je de pasta, meng je deze met de saus en voeg je de scampi’s toe. Snel, smaakvol en perfect voor een gezellig diner met z’n twee!

Een klassieker die altijd scoort! Scampi’s in een romige looksaus, feestelijk geserveerd met tagliatelle. De saus kun je eenvoudig op voorhand maken; op het moment zelf kook je de pasta, meng je deze ...
Meer lezen

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 2P

Voor de scampi met looksaus
12 black tiger scampi’s, gepeld (staartje eraan), darmkanaal verwijderd
65 g boter
4 teentjes look, in fijne schijfjes
1 sjalot, fijngehakt 0,5 bosje platte peterselie, fijngehakt
75 ml visbouillon
Peper en zout van de molen
150 ml room
1 el tomatenpuree
80 g Parmezaanse kaas, versgeraspt

Voor de pasta
125 g tagliatelle of pasta naar keuze
Ruim gezouten water om in te koken


12 black tiger scampi’s, gepeld (staartje eraan), darmkanaal verwijderd
65 g boter
4 teentjes look, in fijne schijfjes
1 sjalot, fijngehakt 0,5 bosje platte peterselie, fijngehakt
75 ml visbouillon
Peper en zout van de molen
150 ml room
1 el tomatenpuree
80 g Parmezaanse kaas, versgeraspt


125 g tagliatelle of pasta naar keuze
Ruim gezouten water om in te koken

Leaf
Make it veggie!

Vervang scampi door 150 g king oyster mushrooms of grote oesterzwammen, in reepjes gesneden. Bereid op dezelfde manier: kort bakken met peper en zout.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Scampi voorbereiden
Pel de scampi’s, laat het staartje eraan voor presentatie en verwijder het darmkanaal. Kruid licht met peper en zout.

Scampi bakken
Verhit een pan op hoog vuur, voeg een klontje boter toe. Bak de scampi’s kort aan beide zijden tot ze mooi gekleurd zijn. Haal uit de pan en zet opzij.

Saus bereiden
Verlaag het vuur en voeg opnieuw een beetje boter toe. Stoof de sjalot en look glazig. Blus met visbouillon en laat even inkoken. Voeg room en tomatenpuree toe, verwarm kort mee.

Pasta koken
Kook de tagliatelle in ruim gezouten water volgens de verpakking tot al dente.

Alles samenbrengen
Voeg de pasta (met een beetje pasta water) toe aan de saus, meng goed zodat de saus mooi rond de pasta hangt. Voeg peterselie en Parmezaanse kaas toe, meng opnieuw. Voeg de scampi’s toe en verwarm kort mee.

Serveren
Serveer onmiddellijk, afgewerkt met extra Parmezaanse kaas en verse peterselie.

Tips

  • Bak de scampi’s niet te lang, anders worden ze taai. 
  • Voeg een snufje chilivlokken toe voor extra pit. 
  • Verse pasta geeft een luxueuzer resultaat. 
  • Lekker met een frisse groene salade of een stukje ciabatta om de saus op te dippen. 
  • De saus past ook goed bij risotto of gegrilde vis. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.