Vol-au-vent schotel met bladerdeegkorst

Favorieten

1u30

Een vol au vent maar dan met bladerdeeg korst erop ! Een megaschotel om midden op tafel te zetten.

Een vol au vent maar dan met bladerdeeg korst erop ! Een megaschotel om midden op tafel te zetten.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal:

Ingrediënten vol-au-vent
1 hoevekip
2 uien
5 kruidnagels
tijm of laurier
pezo
3 wortels
1 prei
50 g boter
60 g bloem
100 ml room
250 g diepvries erwten
2 vellen bladerdeeg

Ingrediënten paddenstoelen
500 g witte paddenstoelen
sap 1 citroen
pezo
2 el water
1 el bloem

Ingrediënten balletjes
300 g gemengd gehakt
pezo
1 gele ui
1 ei
4 el paneermeel
1 tl paprikapoeder
1 el boter

Ingrediënten dorure
1 dooier
1 el melk


1 hoevekip
2 uien
5 kruidnagels
tijm of laurier
pezo
3 wortels
1 prei
50 g boter
60 g bloem
100 ml room
250 g diepvries erwten
2 vellen bladerdeeg


500 g witte paddenstoelen
sap 1 citroen
pezo
2 el water
1 el bloem


300 g gemengd gehakt
pezo
1 gele ui
1 ei
4 el paneermeel
1 tl paprikapoeder
1 el boter


1 dooier
1 el melk

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Bereidingswijze paddenstoelen

  • Halveer de paddenstoelen.
  • Doe ze in een steelpan met boter, citroen, pezo en water.
  • Dek af met boterpapier.
  • Laat 5 minuten sudderen.

Bereidingswijze balletjes

  • Snijd de ui fijn.
  • Meng peper, zout, gesneden ui, ei, paneermeel en paprikapoeder onder het gehakt.
  • Rol balletjes van het gehaktmengsel.
  • Bak de balletjes af in boter.

Bereidingswijze bladerdeegkorst

  • Rol de 2 rollen bladerdeeg uit.
  • Maak in 1 rol bladerdeeg versieringen met een vork.
  • Leg deze rol bladerdeeg op de 2de rol en steek cirkels uit (ongeveer 7 centimeter diameter).
  • Bewaar het bladerdeeg in de koelkast.

Bereidingswijze dorure

  • Meng een scheutje melk met een eidooier.
  • Bewaar de dorure in de koelkast.

Bereidingswijze vol-au-vent

  • Schil de wortels en uien.
  • Prik de kruidnagels in de ui.
  • Doe de wortels, uien, hoevekip, tijm of laurier, peper, zout en prei in een grote kookpot en breng aan de kook met water.
  • Zodra je het kookpunt bereikt, laat je het geheel nog 30 minuten verder sudderen.
  • Laat de hoevekip afkoelen in de bouillon.
  • Haal de hoevekip uit de bouillon en neem zorgvuldig alle stukken vlees eraf. Gebruik geen been of vel. Je hebt enkel de grote stukken vlees nodig. Als je klaar bent, leg je het vlees aan de kant.
  • Zeef de bouillon en houd 1,5 liter opzij.
  • Smelt de boter in een pan tot het schuimt en voeg bloem toe.
  • Bak de bloem tot je koekjes ruikt.
  • Blus met een deel van de bouillon en klop goed tot je een dikke gladde pap krijgt.
  • Voeg de rest van de bouillon toe en laat 5 minuten zacht sudderen. Zeef of mix als je klontjes krijgt.
  • Voeg het kippenvlees, gehaktballetjes, paddenstoelen, erwten en room toe.
  • Laat het geheel 5 minuten zacht sudderen en vervolgens afkoelen.

Bereidingswijze vol-au-vent schotel

  • Warm de oven voor op 195°C.
  • Doe de koude vol-au-vent in een lage ovenschaal en druk zo egaal mogelijk aan.
  • Leg er de cirkels bladerdeeg op en bestrijk met de dorure.
  • Laat 30 minuten bakken tot je een geweldige en mooie goudgele schotel krijgt.
  • Serveer de nestjes in kommetjes en geniet!
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.