Draai de koppen van de langoustines. Snijd voorzichtig met een schaar de onderkant open, laat het achterste deel van het pantser zitten. Verwijder het darmkanaal aan de bovenkant door een kleine insnijding te maken. Dep de langoustines droog en kruid met peper en zout.
Mix de mayonaise en kimchi tot een romige saus.
Meng alle droge ingrediënten voor het tempurabeslag in een kom. Voeg de helft van het bier toe en klop tot een dik beslag zonder klontjes ontstaat. Voeg geleidelijk meer bier toe tot de gewenste dikte is bereikt. Het beslag mag niet te dun zijn, zodat het goed aan de langoustines blijft plakken.
Verwarm de friteuse voor tot 180°C, zonder het mandje.
Dip de langoustines tot aan de staart in het tempurabeslag en leg ze voorzichtig in de hete olie. Bak ze 3-4 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Leg ze op keukenpapier en kruid met zout.
Dresseer kleine dotjes kimchi mayonaise op de langoustines en werk af met eetbare bloemetjes en een takje dille. Serveer onmiddellijk.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.