The butcher’s barbecue met Hendrik Dierendonck en daiquiri op Hannah’s wijze
cocktail: 24u bbq: 45min
•Easy
Wat heb je nodig?
(voor 1 persoon)
5 cl donkere rum
3 cl vers limoensap
2 cl suikersiroop van kokos en getoast venkelzaad
ijsblokken
limoenschijfjes
siroop met kokos en venkelzaad :
1 el geroosterde venkelzaadjes
500 gr. suiker
500 ml water
(10 personen)
Voor den apero :
Secreto
500 g Secreto Iberico
Pezo
een scheutje olijfolie
5 verse takjes tijm
Nieren
1 brochetje met 5 lamsniertjes
scheutje jerezazijn
een snuifje fleur de sel
2 lenteuien
zeste van ½ citroen
scheutje olijfolie
Lamscarré en zadel
De helft van een volledige lamscarré en lamszadel
2 teentjes look
olijfolie
een handvol verse tijm
peper van de molen
fleur de sel
1 tak rozemarijn
Gegrilde paprika
3 groene puntpepers
peper zout olijfolie
Salade van gepofte biet en asperges :
een bot groene asperges
een scheutje azijn
½ blok fetakaas
olijfolie
Gepofte rode biet :
5 rode bieten
500 g grof zout
Slaharten met kruidenmayonaise
3 slaharten
200 ml verse mayonaise
een handvol fijngesneden kruiden (basilicum, kervel, bieslook, munt, dille,…)
40 gr. geraspte parmezaan
een scheutje olijfolie
pezo