Vegan BBQ burgers met Josh Wink – Campari Tonic met Hannah Van Ongevalle

Favorieten

40min

Next Level

Glutenvrij en vegan bbq voor deze Amerikaanse DJ ? Deze versie onderdoet niet voor een meat burger, deze burger is ook juicy en spicy!

Glutenvrij en vegan bbq voor deze Amerikaanse DJ ? Deze versie onderdoet niet voor een meat burger, deze burger is ook juicy en spicy!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: cocktail: 1P bbq: 6P

Ingrediënten Campari Tonic (voor 1 persoon)
5 cl Campari
15 cl tonic
2,5 cl citroensap
2,5 cl kardemom-pistache siroop
2 groene olijven

Kardemom-pistachesiroop
500 ml water
500 ml suiker
5 g geroosterde kardemompeulen
10 g geroosterde groene gepelde pistachenoten

Ingrediënten Vegan BBQ hamburger (voor 6 personen)
vegan mayo (alles op kamertemperatuur !)

100 ml sojamelk
250 ml zonnebloemolie
pezo
2 el mosterd
citroensap van ½ citroen
1 el appelazijn
ibiza hot sauce ibizachilico of tabasco

paddenstoel-bonenburger

1 ui fijngesneden
250 g oesterzwammen aangekleurd
2 el glutenvrije havermoutbloem
400 rode bonen uit bokaal
1 teentje look
1 kl komijn
2 jonge uitjes
1,5 cm gember
Pezo

1 courgette
olie
pezo

Garnituur

1 zoete witte ui in schijven
enkele blaadjes sla
2 tomaten
20 g pompoenzaadjes Biotona
optioneel dille
10 augurkjes


500 ml water
500 ml suiker
5 g geroosterde kardemompeulen
10 g geroosterde groene gepelde pistachenoten

(voor 6 personen)
vegan mayo (alles op kamertemperatuur !)

100 ml sojamelk
250 ml zonnebloemolie
pezo
2 el mosterd
citroensap van ½ citroen
1 el appelazijn
ibiza hot sauce ibizachilico of tabasco

paddenstoel-bonenburger

1 ui fijngesneden
250 g oesterzwammen aangekleurd
2 el glutenvrije havermoutbloem
400 rode bonen uit bokaal
1 teentje look
1 kl komijn
2 jonge uitjes
1,5 cm gember
Pezo

1 courgette
olie
pezo

Garnituur

1 zoete witte ui in schijven
enkele blaadjes sla
2 tomaten
20 g pompoenzaadjes Biotona
optioneel dille
10 augurkjes

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Bereidingswijze Campari Tonic

  • Kardemomsiroop:Water met suiker zacht laten opkoken met de kardemompeulen en pistachenoten. Bewaren in fles in koelkast.
  • Longdrinkglas vullen met ijs, de campari, citroensap en siroop, roeren en aftoppen met tonic.

Afwerking

  • Afwerken doe je met een schijfje sinaasappel of pompelmoes en kardemom.

Bereidingswijze Vegan BBQ hamburger

  • Bonenburger: Bonen laten uitlekken en afspoelen. Aangekleurde paddenstoelen in kleine stukjes snijden. Jonge uien fijnsnijden. Look fijnsnijden of raspen. Gember schillen en raspen. Doe de bonen in een cutter tot er nog beetje stukjes zijn maar het meeste is geblend. Doe het bonenmengsel in een grote kom en meng er de jonge ui, komijn, look, gember, havermout, paddenstoelen en pezo onder. Maak hamburgers en gril ze op de plancha met een scheut olijfolie 4 min aan elke kant , draai voorzichtig om, laat ze nog 4 tal min verder garen op een plateau op hoger niveau van de bbq.
  • Vegan mayo: Doe alle ingrediënten in een maatbeker en mix tot een mayonaise. Blijf steeds met de mixer onderaan, zo komt olie geleidelijk aan in de mengeling en ontstaat er binding… it’s magic !
  • Voeg naar smaak hot sauce of tabasco toe.
  • Groenten: Snij de courgette in de lengte in schijven, wrijf in met olijfolie en gril ze aan beide kanten, kruiden met pezo

Afwerking

  • Gril de broodjes kort aan langs beide kanten, Bestrijk ze met veganaise. Leg er een blaadje sla op, de burger, een schijfje courgette, een schijfje tomaat, een paar uiringen, pompoenzaadjes en eventueel wat fijngehakte dille. Steek een augurkje op een prikker en prik dit door de burger.
  • En hopa ! hallo heerlijke vegan burger!
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.