Vegan yoghurt-frambozen cheesecake zonder oven

Favorieten

30min + 1 nacht koelkast

Easy

Een makkelijke en lekkere cheesecake! Een bodem van hazelnoot en dadels, romige vegan roomkaasvulling, kokosslagroom en wat frambozen erop.

Een makkelijke en lekkere cheesecake! Een bodem van hazelnoot en dadels, romige vegan roomkaasvulling, kokosslagroom en wat frambozen erop.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal:

Bodem:
80 ml kokosolie
200 g geroosterde hazelnoten
Snuifje zout
6 ontpitte Medjoul dadels

Vulling:
300 g cashewnoten, 1 nacht geweekt in koud water en gespoeld
600 g kokosnootyoghurt
4 el kokosolie
1 kl zout
80 ml agavesiroop
2 kl ciderazijn
200 ml frambozensap

Topping:
1 pakje kokosslagroom
1 bakje frambozen

80 ml kokosolie
200 g geroosterde hazelnoten
Snuifje zout
6 ontpitte Medjoul dadels

300 g cashewnoten, 1 nacht geweekt in koud water en gespoeld
600 g kokosnootyoghurt
4 el kokosolie
1 kl zout
80 ml agavesiroop
2 kl ciderazijn
200 ml frambozensap

1 pakje kokosslagroom
1 bakje frambozen

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Bodem:

  • Cutter de ontpitte dadels en hou opzij.
  • Cutter de hazelnoten.
  • Voeg de dadels toe aan de noten met een snuifje zout en de kokosolie.
  • Cutter alles door elkaar tot je een zanderige massa hebt en alles mooi samen blijft hangen (2 à 3 min.).
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  • Verdeel de helft van de mengeling over de bodem en druk egaal aan.
  • Werk verder de zijkanten af met de rest van de mengeling door goed aan te drukken.
  • Laat opstijven in de koelkast.

Vulling:

  • Voor het frambozensap:  laat 250 g diepvriesframbozen ontdooien, mix alles fijn en giet door een zeef.
  • Doe alles voor de vulling in een blender en laat 4 à 5 min. mixen tot een super romige massa.  Voeg de laatste minuut de frambozencoulis toe.
  • Giet het mengsel uit in de vorm en zet één nacht in de koelkast
  • Klop de slagroom op en smeer op de taart.  Versier met de frambozen.
  • Dig in!

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.