Witloof-groenlof soep met ballekes en croutons

Favorieten

40min

Wil je zelf aan de slag met witloof-groenlof soep met ballekes en croutons? Ontdek het volledige recept hier!

Wil je zelf aan de slag met witloof-groenlof soep met ballekes en croutons? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal:

Soep:
een goede klont boter
2 zoete uien
3 witloofstronken
1/4 groenlof
1 l kippenbouillon
scheutje room

Garnituur:
2 sneetjes volkorenbrood
300 gr gemengd gehakt
1 el boter
2 el olijfolie
pezo
100 g fetakaas
2 bakjes tuinkers

Soep:
een goede klont boter
2 zoete uien
3 witloofstronken
1/4 groenlof
1 l kippenbouillon
scheutje room

Garnituur:
2 sneetjes volkorenbrood
300 gr gemengd gehakt
1 el boter
2 el olijfolie
pezo
100 g fetakaas
2 bakjes tuinkers

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Soep: Smelt de boter. Snijd de ui fijn en stoof.

Snijd het witloof fijn, voeg toe aan de ui en stoof mee.

Snijd de groenlof fijn en stoof mee. Blus met bouillon.

Laat 15 minuten sudderen met het deksel op de pot. Mix de soep met de staafmixer. Voeg een scheutje room toe.

Croutons: Snijd het brood in blokjes, bak krokant in olijfolie en boter. Kruid met peper en zout. Leg de croutons op keukenrol.

Ballekes: Rol balletjes van het gehakt. Bak ze in een klontje boter.

Tips

Serveer de soep met de croutons, tuinkers, de ballekes en in blokjes gesneden of verkruimelde fetakaas. Of creëer een soepmoment op het werk en doe de soep in een thermos en potjes.

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.