Witloof-koolsoep met ballekes en croutons

Favorieten

40min

Op het werk even een pauze nemen en slurpen aan een warme soep met balletjes. Zalig toch?

Op het werk even een pauze nemen en slurpen aan een warme soep met balletjes. Zalig toch?
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal:

Ingrediënten soep
een goede klont boter
2 zoete uien
3 witloofstronken
1/4 spitskool
1 l kippenbouillon
scheutje room

Garnituur
2 sneetjes volkorenbrood
300 gr gemengd gehakt
1 el boter
2 el olijfolie
pezo
100 g fetakaas
2 bakjes tuinkers


een goede klont boter
2 zoete uien
3 witloofstronken
1/4 spitskool
1 l kippenbouillon
scheutje room


2 sneetjes volkorenbrood
300 gr gemengd gehakt
1 el boter
2 el olijfolie
pezo
100 g fetakaas
2 bakjes tuinkers

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Bereidingswijze soep

  • Smelt de boter.
  • Snijd de ui fijn en stoof.
  • Snijd het witloof fijn, voeg toe aan de ui en stoof mee.
  • Snijd de kool fijn en stoof mee.
  • Blus met bouillon.
  • Laat 15 minuten sudderen met het deksel op de pot.
  • Mix de soep met de staafmixer.
  • Voeg een scheutje room toe.

Bereidingswijze crouton

  • Snijd het brood in blokjes, bak krokant in olijfolie en boter.
  • Kruid met peper en zout.
  • Leg de croutons op keukenrol.

Bereidingswijze ballekes

  • Rol balletjes van het gehakt.
  • Bak ze in een klontje boter.
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.