Aardappelen klaarmaken
Kook de aardappelen helemaal gaar. Giet af, en volgens je voorkeur kun je ze licht bakken in de boter of er een zachte puree van maken.
Chipolata bakken
Smelt het klontje boter in een pan en bak de chipolata’s tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
Witloof, appel en selder snijden
Snij de witloofstronken fijn in reepjes. Schil de appel en snij ook die in dunne reepjes. Snij de selder op dezelfde manier, zodat alle groenten fijn van textuur zijn.
Vinaigrette maken
Meng de appelazijn, zachte olie, honing, melk, peper en zout goed in een kom tot je een homogene vinaigrette krijgt.
Salade samenstellen
Doe het gesneden witloof, selder en appel in een grote kom. Giet de vinaigrette erover en meng goed zodat alles bedekt is.
Serveren
Leg de warme patatjes en de gebakken chipolata’s bij of op de salade. Serveer alles samen, bijvoorbeeld op een bord of in een grote schaal zodat iedereen kan opscheppen.
Tips
- Snijd de appel pas net voor het serveren om te vermijden dat hij bruin wordt.
- Bak de chipolata’s op middelhoog vuur zodat ze mooi krokant worden zonder aan te branden.
- Als je de aardappelen bakt in boter, kan een beetje knoflook of verse kruiden extra smaak toevoegen.
- Proef de vinaigrette eerst: pas honing of azijn aan naar je eigen smaak (zoeter of zuurder).
- Serveer de salade warm én koud: de patatjes en worstjes kunnen net warm zijn terwijl de witloofmix fris blijft — dat geeft een mooi contrast.