Witte Wijn Saus
30min
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?150 g sjalot
1 takje tijm & 1 laurierblad
250 ml room
250 ml droge witte wijn
300 ml visfumet
Peper en zout naar smaak
Sap van 0.5 citroen
Je winkelwagen is leeg
30min
•Easy
Geniet van de luxe van een klassieke witte wijn saus thuis. Een recept voor een perfecte saus bij vis, Sint-Jakobsschelpen, of schaaldieren.
150 g sjalot
1 takje tijm & 1 laurierblad
250 ml room
250 ml droge witte wijn
300 ml visfumet
Peper en zout naar smaak
Sap van 0.5 citroen
150 g sjalot
1 takje tijm & 1 laurierblad
250 ml room
250 ml droge witte wijn
300 ml visfumet
Peper en zout naar smaak
Sap van 0.5 citroen
Begin met het inkoken van de room tot de helft van het oorspronkelijke volume.
Snijd de sjalot fijn en voeg deze samen met de tijm en laurier in een steelpan bij de witte wijn.
Zet de pan op middelhoog vuur en laat de witte wijn volledig inkoken. Verwijder vervolgens de tijm en laurier.
Voeg de visfumet en de ingekookte room toe aan de pan en laat het geheel nog ongeveer 5 minuten inkoken.
Breng op smaak met peper en zout. Proef en pas zo nodig aan.
Zeef de saus voor een glad resultaat of mix de sjalot fijn voor een meer gestructureerde saus.
Voeg net voor het serveren enkele druppels citroensap toe en klop deze door de saus.
Serveer de saus onmiddellijk bij je favoriete visgerecht of schaaldieren.
Voor een intensere smaak, laat de witte wijn met de sjalot, tijm, en laurier langer inkoken op een laag vuurtje. Experimenteer met verschillende soorten droge witte wijn om de saus een persoonlijke touch te geven.
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!