Rasp de tomaten in een kom, bewaar de pulp en het sap, doe de schil weg.
Doe olie in je grootste pan en zet op het vuur. Voeg er de ui en knoflook bij. Laat lichtjes kleuren. Voeg er de rijst bij en laat even kort meebakken.
Blus met de tomatenpulp en bak die even mee. Voeg bouillon toe en laat nu 10 minuten koken met regelmatig roeren. Zet het vuur laag en laat nog 10 minuten heel zachtjes sudderen. Hier mag je niet meer roeren.
Leg er de inktvis op en laat nog 2 minuten verder sudderen. Ook hier niet meer roeren.
Zet het vuur uit en laat 5 minuten rusten. Leg alvast lepels klaar. Yes! Iedereen aan tafel eet uit dezelfde pan. So love this!
Tips
Je kunt dit ook zonder de inktvisinkt klaarmaken. Het allerbelangrijkste is dat je top visbouillon hebt van je visboer. De rest is a piece of cake. Serveer met partjes citroen voor een frisse toets