Zuurdesembrood met Labneh, Babaganoush, Zongedroogde Tomaten en Chili-Pindaboter

Favorieten

40 min (+12 u uitlekken voor labneh)

Easy

Een versgebakken zuurdesem boterham met romige labneh, rokerige babaganoush en zongedroogde tomaten, afgewerkt met frisse munt en pittige pindaboter met chili – de smaakcombinatie is mind-blowing! Vanaf nu is een ambachtelijk gebakken zuurdesembrood zonder additieven gewoon een must in huis. Dit is zo’n boterham waar je eindeloos van genieten die je even helemaal in vakantiemodus zet met al die smaken en texturen. Ik ben megafan!

Een versgebakken zuurdesem boterham met romige labneh, rokerige babaganoush en zongedroogde tomaten, afgewerkt met frisse munt en pittige pindaboter met chili – de smaakcombinatie is mind-blowing! Van ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1 zuurdesembrood (bijvoorbeeld van Pit&Pit) 

Labneh 
500 g volle yoghurt 
1 snufje zeezout 
2 el olijfolie 
1 el dukkah 

Babaganoush 
2 aubergines 
2 el olijfolie 
Zwarte peper en zout 
1 el tahin 
Sap van ½ limoen 
2 lente-uitjes, fijngesneden 

Afwerking 
2 el zongedroogde tomaten, fijngesneden 
Een handvol muntblaadjes, fijngehakt 
Pindakaas met chili 

1 zuurdesembrood (bijvoorbeeld van Pit&Pit) 

 
500 g volle yoghurt 
1 snufje zeezout 
2 el olijfolie 
1 el dukkah 

 
2 aubergines 
2 el olijfolie 
Zwarte peper en zout 
1 el tahin 
Sap van ½ limoen 
2 lente-uitjes, fijngesneden 

 
2 el zongedroogde tomaten, fijngesneden 
Een handvol muntblaadjes, fijngehakt 
Pindakaas met chili 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Labneh maken (voorbereiding: 12 uur) 

  1. Leg een neteldoek in een vergiet boven een kom. 
  2. Meng de yoghurt met een snufje zout en giet dit in het vergiet. 
  3. Laat minimaal 12 uur uitlekken in de koelkast. 
  4. Meng de uitgelekte labneh met fijngesneden zongedroogde tomaten en zwarte peper. 

Babaganoush bereiden 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. 
  2. Halveer de aubergines en maak inkepingen in het vruchtvlees. 
  3. Bestrijk met olijfolie, kruid met peper en zout en leg ze met de snijkant naar beneden op een bakplaat. 
  4. Rooster 30-40 minuten tot het vruchtvlees zacht en geroosterd is. 
  5. Lepel het vruchtvlees uit de schil en prak het met tahin, limoensap, fijngesneden lente-ui, peper en zout. 

Brood & samenstelling 

  1. Bak het zuurdesembrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  2. Snijd twee sneetjes af, bestrijk met ghee en bak in een pan krokant aan beide kanten. 
  3. Bestrijk de sneetjes met een royale laag labneh en voeg een laagje babaganoush toe. 
  4. Werk af met pindakaas met chili, fijngesneden munt, lente-ui en extra kruiden naar smaak. 
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.