Arancini alla Milanese
30min
•Next Level
Ingrediënten
Wat heb je nodig?400 g ong. risotto naar keuze (afgekoeld)
150 g Fontina kaas
Een schaaltje met bloem
2 eieren
1 schaaltje met paneermeel
Peper en zout
Je winkelwagen is leeg
30min
•Next Level
Arancini alla milanese een echt Italiaans aperitiefhapje op basis van risotto rijst. Ontdek hier het recept!
400 g ong. risotto naar keuze (afgekoeld)
150 g Fontina kaas
Een schaaltje met bloem
2 eieren
1 schaaltje met paneermeel
Peper en zout
400 g ong. risotto naar keuze (afgekoeld)
150 g Fontina kaas
Een schaaltje met bloem
2 eieren
1 schaaltje met paneermeel
Peper en zout
Snij de kaas in blokjes van 1cm op 1cm. Klop de eieren los met snuifje zout en kruid met peper, giet in schaal. Neem telkens een eetlepel risotto in je handpalm, maak een kuiltje, steek er blokje kaas in en vorm een bal, maak je handen lichtjes nat moest het kleven.
Leg ze in de bloem naast, maar niet tegen elkaar, doe zo verder met de risotto en strooi er bloem over. Haal ze nu 1 voor 1 door het losgeklopt ei, dat er goed rondom rond op moet en leg ze in paneermeel. Strooi er paneermeel op en bedek ze zorgvuldig met paneermeel rondom rond. Leg ze op een plateautje bestrooid met wat paneermeel, steek een uur in koelkast.
Verwarm je frietketel op 180° en bak per 6 stuks gedurende 4 minuten. Leg op keukenpapier en serveer onmiddellijk.
Gefrituurde arancini kan je opwarmen in voorverwarmde oven van 190°, gedurende een 5-tal min.
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!