Chimichurri
Dit is een smaakbom met veel verse kruiden en pit. Heerlijk op gegrild vlees maar ook bij vis en gegrilde groenten, klein beetje vakantie in een kommetje!
Ingrediënten
1 sjalotje
1 rode puntpaprika
Halve rode peper, zonder zaadlijsten
1 teentje look
1/2 bos peterselie
1/2 bos bladpeterselie
Handvol verse oregano
Handvol basilicum
3 el rode wijnazijn
10 cl olijfolie
Fleur de sel
Bereidingswijze
De zaadlijsten van de puntpaprika en de rode peper verwijderen en super fijn snijden.
Sjalotje en look fijn versnipperen.
De kruiden plukken en fijn snijden.
Meng alle ingrediënten met de olijfolie en rode wijnazijn en kruid bij naar wens.
Ja, het is mogelijk om chimichurri van tevoren te maken en te bewaren in een afgesloten potje in de koelkast.
Chimichurri wordt vaak geserveerd als bijgerecht bij gegrild vlees zoals steak, kip of varkensvlees, maar kan ook als marinade of dipsaus gebruikt worden.
Chimichurri is een saus die oorspronkelijk uit Argentinië en Uruguay komt en vaak wordt geassocieerd met de Zuid-Amerikaanse keuken.
Chimichurri heeft een frisse, kruidige smaak en is meestal licht pittig door de toevoeging van chilipepers.