Mais op de bbq
Maïs op de bbq is altijd een winner, lekker zoet en met de sambal boter een perfecte combo! Groot en klein zetten hier graag hun tanden in dus als je gaat bbqen en je ziet ze vers of voorgekookt liggen, meenemen die handel!
Ingrediënten
4 maiskolven, voorgekookt in ruim gezouten water met klontje boter
Half pakje boter
2 el sambal oelek (je kan ook sriracha gebruiken)
1 blok parmigiano reggiano
Het recept voor de gamba’s op de bbq vind je hier
Bereidingswijze
Laat je BBQ verwarmen heet worden tot 240°C.
Doe een half pakje boter in een vuurvast pannetje en laat dit schuimen in de bbq tot je bruine hazelnootboter krijgt, dan zie je een bruin randje in de pan.
Grill de maiskolven ondertussen rondom rond aan en leg op een schotel.
Haal de boter uit de BBQ en giet deze bij de sambal die je al in een kom hebt gedaan.
Meng goed onder elkaar.
Giet de mengeling van boter en sambal over de maïs.
Rasp er massa’s Parmezaanse kaas over.
Voor de jonge kinderen doe je er na het grillen wat boter over en veeeeel Parmezaanse kaas.
Het duurt ongeveer 10-15 minuten om maïskolven op de BBQ te bereiden. Draai de maïskolven regelmatig om en controleer of ze gelijkmatig garen.
Week de maïskolven voorafgaand aan het grillen ongeveer 15-20 minuten in gezouten water. Dit voorkomt verbranding en zorgt voor een gelijkmatige gaartijd.
Prik met een vork in de maïskolf om te controleren of deze zacht is. De maïs moet zacht zijn, maar niet te gaar.