Gestoofde sla, erwtjes en lente-uitjes

  • 15min
  • 4P
  • Easy

Licht en gezond. Vervang de boter door olijfolie.

Ingrediënten (voor 4 personen)

4 slakroppen
250g erwtjes (of diepvries)
1 bussel lente-uitjes
1 citroen
30g boter
2 el zonnebloemolie
peper en zout

Bereidingswijze

Dompel de erwtjes in kokend water en giet ze af zodra het water opnieuw begint te koken. Laat ze schrikken in ijskoud water.

Verwijder de buitenste bladeren van de slakroppen (bewaar ze om er soep mee te maken). Snijd de slaharten in 4 en bak ze rondom goudbruin op een vrij hoog vuur in een grote braadpan met de gesmolten boter. Breng ze op smaak en haal ze uit de pan.

Kort de lente-uitjes een beetje in en bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin in dezelfde pan en voeg zonnebloemolie toe. Voeg de uitgelekte erwtjes toe, breng op smaak, meng 1 min. en haal van het vuur. Doe de slaharten terug in de braadpan.

Besprenkel met citroensap en dien warm op als bijgerecht bij kip, gegrilde vis, …

Tip

Er bestaat een handige en mooie manier om citroensap te persen zonder pitjes: wikkel de halve citroenen in een klein stukje gaas! En dit voor je gaat persen. Praktisch en mooi!

Partner

In samenwerking met Delhaize

Gestoofde sla wordt meestal als bijgerecht geserveerd, maar je kunt het ook als licht hoofdgerecht serveren, bijvoorbeeld met wat gekookte rijst of quinoa.

Gestoofde sla smaakt het beste als het vers wordt bereid en direct wordt geserveerd. Het opwarmen van gestoofde sla kan de textuur en smaak beïnvloeden, waardoor het wat slap kan worden.