Halloween pizza pompoentjes
30min
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?1 pizzadeeg vel of bol
1 pakje mozzarella bolletjes
Pesto rosso of andere pesto naar keuze
Een paar blaadjes basilicum
1 dooier met scheutje melk
Keukentouw
Je winkelwagen is leeg
30min
•Easy
Deze mini pizza pompoentjes maak je gemakkelijk zelf met pizzadeeg, tomatensaus, mozzarella en een keukentouw, leuk recept voor de kids!
1 pizzadeeg vel of bol
1 pakje mozzarella bolletjes
Pesto rosso of andere pesto naar keuze
Een paar blaadjes basilicum
1 dooier met scheutje melk
Keukentouw
1 pizzadeeg vel of bol
1 pakje mozzarella bolletjes
Pesto rosso of andere pesto naar keuze
Een paar blaadjes basilicum
1 dooier met scheutje melk
Keukentouw
Verwarm je oven voor op 200°. Rol de bal deeg dun uit met wat bloem of rol het pizzavel open. Steek er cirkels uit van 10 cm met een glas of inox vormpje, gebruik wat bloem als het te veel kleeft.
Lepel op elk cirkeltje deeg een koffielepel pesto, een mozzarella balletje en een blaadje basilicum. Vouw de zijkanten naar boven en zorg ervoor dat alle randjes goed gesloten zijn. Neem een stuk touw en ga er 3x mee rond, span lichtjes aan zodat je inkepingen krijgt. Je hoeft geen knoopje te maken, gewoon de touwtjes aan onderkant leggen volstaat. Besmeer met het losgeklopt eitje en steek een 20-tal minuten in de oven.
Laat wat afkoelen en haal touwtjes eraf. Werk af met klein blaadje basilicum en serveer lauw. (Je kan ze ook op voorhand maken en nog eens opwarmen voor je ze serveert.)
Geen extra tips nodig, just enjoy!
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!