Soesjes met zalmmousse

  • 50min
  • 15 stuks
  • Showing off

Ingrediënten (voor 15 stuks)

Voor het soezendeeg:
3 eieren
70 g bloem
12,5 cl melk
62 g boter
1 snufje zout

Voor de zalmmousse:
1 blik wilde rode zalm (213 g)
150 g gerookte zalm
1 hardgekookt ei
1 citroen bio
1 el Philadelphia Original
1 el Griekse yoghurt
1 el mayonaise
½ bussel bieslook
Peper en zout

Voor de afwerking:
1 pot zalmeitjes (50 g)
Enkele takjes dille en bieslook

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 C°. Breng de melk aan de kook met het zout en de boter. Haal van het vuur, voeg de bloem in één keer toe en meng tot het deeg een bol vormt die van de bodem loskomt. Zet de pan even terug op het vuur om het deeg te drogen. Haal van het vuur. Voeg één per één 2 eieren toe (110 g in totaal) en meng telkens goed, tot een homogeen niet te vloeibaar deeg. Giet het in een spuitzak.

Spuit kleine hoopjes deeg van de grootte van een noot op de met bakpapier bedekte ovenplaat, niet te dicht bij elkaar. Smeer ze in met het 3e losgeklopte ei en bak 25 min goudbruin in de oven. Laat afkoelen.

Doe de uitgelekte rode zalm in de beker van de mixer en voeg de gerookte zalm toe, samen met het gehakte hardgekookte ei, de mayonaise, de Philadelphia, de gehakte bieslook, 1 kl geraspte citroenzeste en peper. Mix tot een homogene mousse; breng verder op smaak. Giet in een spuitzak met gekartelde spuitmond.

Open de soesjes en vul ze met mousse. Druk er lichtjes de verticaal afgesneden dekseltjes op. Werk af met zalmeitjes, bieslook en dille. Dien koel op.

Tip

Vul de soesjes niet te lang op voorhand, anders worden ze te zacht.

Partners

In samenwerking met Delhaize.

Ja, je kan de soesjes van tevoren maken en bewaren in een luchtdichte container. Voeg de zalmmousse pas toe vlak voor het serveren om de soesjes knapperig te houden.

Ja, de zalmmousse is ook heerlijk als dip voor bijvoorbeeld wortels of komkommer.