Spaghetti taart

  • 45min
  • 4P
  • Next level

Een spaghetti taart, hoe zalig lekker klinkt dat?!
Een taart in laagjes van spaghetti gemengd met mascarpone en eitjes, klassieke bolognaise saus en veel kaas, afgewerkt met kerstomaatjes en mozzarella.  Wat een feest voor groot en klein! Een geweldige ovenschotel die ook als verjaardagsgerecht kan dienen, of gewoon om het leven te vieren, good vibes only !

Ingrediënten

400g spaghetti
3 eieren
100g mascarpone
½ bosje basilicum
Peper en zout naar smaak
1kg bolognaise saus
½ bosje basilicum
1 pakje kerstomaatjes aan de tak
150g geraspte kaas
1 pakje kleine mozzarellabolletjes

Bereidingswijze

Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.

Terwijl de spaghetti kookt, meng je in een grote kom de eieren, mascarpone, fijngesneden basilicum, peper en zout. Giet de gekookte spaghetti af en voeg deze toe aan het mengsel. Roer alles goed door elkaar.

Vet een grote springvorm in en doe de helft van het pastamengsel erin. Druk het mengsel goed aan in de vorm.

Schep de helft van de bolognaise saus over de spaghetti en strijk deze gelijkmatig uit.

Leg de rest van de spaghetti er bovenop, en vervolgens de overgebleven saus.

Verdeel de geraspte kaas gelijkmatig over de bovenkant van de taart.

Snijd de kerstomaatjes af in 3 en versier de bovenkant van de taart met deze tomaatjes en de mozzarellabolletjes.

Bak de spaghetti taart in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 30-35 minuten, tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.

Haal de taart uit de oven en garneer met enkele basilicumblaadjes.

Laat de taart 10 minuten afkoelen voordat je de springvorm verwijdert. Zo kan je mooie stukken snijden.

Serveer de spaghetti taart onmiddellijk en geniet!

Laat de spaghetti taart eerst volledig afkoelen op kamertemperatuur. Plaats ze in een luchtdichte container. Bewaar de taart maximaal 2 tot 3 dagen in de koelkast.  

Snijd de taart in individuele porties of in grotere stukken, afhankelijk van je behoeften. Wikkel elke portie stevig in plasticfolie om luchtdicht te verpakken. Zorg ervoor dat je de porties goed labelt met de datum van invriezen. Bewaar de spaghetti taart tot 2-3 maanden in de vriezer voor optimale kwaliteit.

Om de bevroren spaghetti taart opnieuw op te warmen, haal je de gewenste portie(s) uit de vriezer en laat je deze in de koelkast ontdooien. Vervolgens kun je de taart opwarmen in de oven op een lage temperatuur om ervoor te zorgen dat het gelijkmatig wordt verwarmd zonder uitdroging.