Tapasbord met Iberico ham, Manchego en perzik

Favorieten

10min

Easy

Een snel en eenvoudig tapasbord recept vol met authentieke Spaanse smaken. Met Iberico ham, Manchego kaas en verse perzik.

Een snel en eenvoudig tapasbord recept vol met authentieke Spaanse smaken. Met Iberico ham, Manchego kaas en verse perzik.
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

100 g Iberico Ham (Jamón Ibérico)
100 g Manchego Kaas (Queso Manchego)
3 verse witte nectarines
5 appelkappertjes
1 eetlepel extra vierge olijfolie
Versgemalen peper en zout naar smaak
2 sneden geroosterd volkorenbrood
Sap van een halve citroen

100 g Iberico Ham (Jamón Ibérico)
100 g Manchego Kaas (Queso Manchego)
3 verse witte nectarines
5 appelkappertjes
1 eetlepel extra vierge olijfolie
Versgemalen peper en zout naar smaak
2 sneden geroosterd volkorenbrood
Sap van een halve citroen

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snijd de Iberico ham en Manchego kaas in fijne plakjes, en de witte nectarines in kwartjes.

Schik de ham en kaas artistiek op een ruim tapasbord, voeg de nectarines en kappertjes toe.

Druppel de olijfolie over de ingrediënten en kruid af met versgemalen peper en zout.

Serveer het tapasbord met geroosterd volkorenbrood en een halve citroen erbij. De presentatie hoeft niet perfect te zijn – het gaat om de smaak!

Tips

Varieer gerust met andere soorten gedroogde rauwe ham zoals parmaham of gandaham, of vervang de Manchego kaas door een andere harde, oude schapenkaas. Probeer ook eens rijpe vijgen in plaats van nectarines voor een seizoensgebonden twist.

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.