Sofie Dumont Tempura van langoustine4
Sofie Dumont Tempura van langoustine5
Sofie Dumont Tempura van langoustine3
Sofie Dumont Tempura van langoustine6

Tempura van langoustines met kimchi mayonaise

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Een aperitiefhapje om mee uit te pakken: langoustines in tempuradeeg geserveerd met kimchi mayonaise, echt fancy! Het tempuradeeg wordt gemaakt met bier, een verrassend lekkere food pairing om je gasten te verwennen. De langoustinestaart wordt in het deeg gedipt, gefrituurd tot een heerlijk lichte en krokante langoustine. Het geheel wordt afgewerkt met kimchi mayonaise en eetbare bloemetjes.

Ingrediënten

12 verse langoustines
Peper en zout uit de molen

Tempurabeslag: 
80 g bloem
80 g maïzena
2 tl bakpoeder
1 flesje tripel bier

Kimchi mayonaise: 
1 eetlepel (kant-en-klare) kimchi
4 eetlepels verse mayonaise

Garnering: 
Een paar eetbare bloemetjes
Een paar takjes dille

Bereidingswijze

Draai de koppen van de langoustines. Snijd voorzichtig met een schaar de onderkant open, laat het achterste deel van het pantser zitten. Verwijder het darmkanaal aan de bovenkant door een kleine insnijding te maken. Dep de langoustines droog en kruid met peper en zout.

Mix de mayonaise en kimchi tot een romige saus.

Meng alle droge ingrediënten voor het tempurabeslag in een kom. Voeg de helft van het bier toe en klop tot een dik beslag zonder klontjes ontstaat. Voeg geleidelijk meer bier toe tot de gewenste dikte is bereikt. Het beslag mag niet te dun zijn, zodat het goed aan de langoustines blijft plakken.

Verwarm de friteuse voor tot 180°C, zonder het mandje.

Dip de langoustines tot aan de staart in het tempurabeslag en leg ze voorzichtig in de hete olie. Bak ze 3-4 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Leg ze op keukenpapier en kruid met zout.

Dresseer kleine dotjes kimchi mayonaise op de langoustines en werk af met eetbare bloemetjes en een takje dille. Serveer onmiddellijk.