Snipper de ui, knoflook en gember fijn.
Verhit de arachideolie in een grote pot en bak de ui, knoflook en gember gedurende 5 minuten tot ze glazig zijn.
Voeg de rode currypasta toe en roer goed door. Blus vervolgens met de kippenbouillon, kokosroom, vissaus en de in stukken gesneden tomaten. Voeg de rietsuiker toe en breng het geheel aan de kook.
Voeg de paksoi toe en laat de soep nog 3 minuten sudderen.
Terwijl de soep pruttelt, kook je de gyoza’s in een aparte pot gedurende 3 minuten.
Voeg de gekookte gyoza’s toe aan de soep.
Werk de soep af met de fijngesneden lente-uitjes, crunchy uitjes, chiliolie, en de zeste en het sap van de limoen. Serveer onmiddellijk in diepe borden.
Tips
Gyoza’s: Voeg de gyoza’s pas toe net voordat je serveert, anders worden ze papperig. Variatie: Je kunt deze soep ook maken met groene of gele currypasta. Vervang de bokchoy door boontjes, paddenstoelen of gebakken aubergine voor een andere twist. Serveersuggestie: Voeg wat extra chiliolie toe voor een pittige kick!