Tiramisu taart

  • 30min + 4u opstijven
  • 8p
  • Easy

De klassieke tiramisu met lange vingers, mascarpone en sterke koffie, hier in de vorm van een fancy taart! Makkelijk, luchtig en romig, ideaal voor elk feestje of gewoon op zondag, altijd een winner!

Ingrediënten (8 personen)

1 doos lange vingers
3 eieren
Snuifje zout
60 g suiker
500 g mascarpone
250 ml koude slagroom met een snuifje zout
250 ml espresso, afgekoeld
Merg van 1 vanillestok
50 g cacaopoeder

Springvorm van 19 cm diameter

Bereidingswijze

Bekleed je springvorm op de bodem met bakpapier, sluit en bekleed de zijkanten met een band plastiek om makkelijk te ontvormen. Snij met een broodmes lange vingers op dezelfde hoogte als je taartvorm. Houd de restjes opzij, die gebruik je voor de bodem.

Dop de vingers in de koffie en zet ze rechtop tegen de rand van de springvorm. Leg nu de bodem zo vol mogelijk met de restjes. Eventueel kun je ze zo snijden dat ze passen. Lepel er ook wat koffie over.

Scheid de eieren, het eiwit kan je gebruiken in een ander recept, klop drie eierdooiers met de suiker en vanille in een grote kom schuimig op. Doe de mascarpone en de vloeibare slagroom in een andere kom en klop op tot het dik en lobbig wordt. Meng beide mengsel. Verdeel de helft van het mengsel in de vorm en beleg volledig met lange vingers die je in koffie dopt. Werk de bovenkant egaal af met mascarponemengsel, en spuit met de rest van het mengsel dikke dotten rondom rond.

Laat 4 uur afkoelen en opstijven. Bestrooi vlak voor het opdienen met cacaopoeder.

De tiramisutaart kan je 4 dagen afgedekt in de koelkast bewaren en kan je ook ingepakt invriezen. Eerst laten ontdooien in koelkast de dag voor je wil serveren. Bestrooi opnieuw met wat cacaopoeder vlak voor je serveert.