Vegan meatballs op puree van zoete aardappel en bieslookvinaigrette
30min
•Next Level

Een heerlijke ontbijtbox vol liefde, de nieuwste Philips airfryer met stoomfunctie of mijn handgemaakte messen uit Thailand?
Wat heb je nodig?
Voor de puree:
4 zoete aardappelen
Pezo
250 ml bouillon
2 teentjes look, fijn gesneden
2 cm gember, fijn gesneden
1 el kokosolie of andere olie om mee te bakken
Voor de vinaigrette:
200 ml zachte olijfolie
0.5 bot bieslook
Sap van 0.5 citroen
Eventueel 1 tl agave
15-tal veenbessen in schijfjes
Voor de meatballs:
1 blik rode bonen
200 g paddenstoelen, fijn gehakt of gecutterd
60 g walnoten of pecannoten, fijn gesneden of gecutterd
2 teentjes look, geperst
1 el sojasaus
1 ui, fijn gesneden
1 el tomatenconcentraat
1 tl chilipoeder of cayennepeper
55 g havermout, fijner gecutterd
2 el basilicum, fijn gesneden
Olie om te bakken